98 4.0 idles fine but misses horribly under load - Ford Ranger Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 04-05-2017, 12:06 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
98 4.0 idles fine but misses horribly under load

idles fine 90% of the time but when put in gear and push on the gas it sounds like it drops 2 cylinders and feels like it has a brake sticking. but if u ease very lightly on the gas it will run and shift like normal. if its on flat ground that is. have changed plugs and wires, fuel filter, maf, coil pack, throttle position sensor, ecu or ecm the one mounted in firewall at the top passenger side. checked fuel pressure at idle was 65lbs. seems quite high. have a code reader I used on it and many many codes came up. I wud say almost all sensors including ecu and all shift sensors. will get a complete list after lunch and post them. am leaning toward a fuel pump next and someone suggested it may have something to do with the torque converter lockup sensor?. if anyone has any helpful knowledge it would be greatly appreciated.
Rich Bernard is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-27-2017, 12:56 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
check fuse 13 in engine bay
crokarlo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Ranger Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to Load Drivers in It fierhjgfhe Off Topic 0 07-08-2015 07:10 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome